e
Banner

Etiketler: tren yolu



Demiryolunda yatırım polemiği


Yayın: 13-09-2012
Kategori: Demiryolu

Türkiye’de demiryolu sektörüne son yıllarda artan yatırım hamlesi tartışmalara da yol açıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kartal-Kadıköy Metro Hattı’nda yaptığı “Ülkeyi demir ağlarla biz örüyoruz” açıklamasına Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil köşesinde verdiği tren hatlarının ve vagonların yabancılar tarafından yapıldığı ve üretildiği yönündeki yanıt tartışmalara yol açtı.





Doğu Karadeniz demiryolu istiyor!



CHP’nin Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Meclis Başkanlığına Doğu Karadeniz Demiryolu Ağı ile ilgili soru önergesi sundu. 





Borusan, TCDD’yi ikna etti, Gemlik’e tren geliyor


Yayın: 28-09-2012
Kategori: Demiryolu

Gemlik’e uzanacak olan demiryolu 30 milyon ton yükü karayolundan çekecek

 




Ankara konteyner treni ile denize açıldı


Yayın: 13-11-2012
Kategori: Demiryolu

Ankaralı sanayicinin doğrudan İzmir ve Mersin limanlarına bağlantısını sağlayan konteyner treni, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’nden ikinci kez Mersin Limanı’na uğurlandı.





OMSAN Lojistik, Marmaray'dan ilk otomobil taşımasını yaptı


Yayın: 18-01-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’de demiryolu tren işletmeciliği yetki belgesine sahip ilk özel tren işletmecisi olan OMSAN Lojistik, Marmaray üzerinden Avrupa’dan Asya’ya ilk otomobil taşımacılığını gerçekleştirerek kendi alanında bir ilke imza attı. OMSAN Lojistik, 60 metre derinliği ile raylı sistemler tarafından kullanılan dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray’dan geçiş yaparak, dünyada denizin altından bu derinlikte otomobil taşıyan ilk şirket unvanının da sahibi oldu.